Drink CHAIGER-Bier VOOR NEPAL

ambachtelijk Bier met nepalese thee kruiden

Een groot deel van de opbrengt van dit bier gaat naar Micro-Care Nepal. Het bier is tot stand gekomen in de samenwerking met Ramsesbier en gebrouwen in zijn brouwerij. 

Chaiger is de "Den Dorstige Tijger" van Ramsesbier waaraan voor het bottelen Nepalese Chai kruiden zijn toegevoegd welke voor de bekende indiaase Chai Thee worden gebruikt. De voornaamste ingrediënten zijn: kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en zwarte peper.

Het bier is een India Pale (IPA) welke traditioneel sterk gehopt is. Het gebruik van hop als conserveringsmiddel, om een lange boottocht te kunnen doorstaan, is een oude Nederlandse truc. Dit gebruik is met goed resultaat overgenomen door de Engelse brouwers. 

Single Hop US centennial
Om de hopsensatie specifieker te maken is slechts een hopsoort gebruikt: De Hop is 120 minuten continu toegevoegd. 

Dry hop
Het toevoegen van extra hop tijdens de lagering versterkt de hop smaak en de hop geur zonder het bier bitterder te maken.

Deze India Pale Ale is gebrouwen door Ramses Snoeij in samenwerking met Micro-Care Nepal.

6% Proost!
 

Prijzen:
Per fles  //  € 6,- euro *
Per doos van 6 flessen van 75 cc  //  € 25,- euro *
Per 4 dozen van 6 flessen van 75 cc //  € 100,- euro *

1. Prijs exclusief verzendkosten.
2. Het bier kan tevens afgehaald worden op de volgende locaties:
Thijssenweg 20, 4927 PC Hooge Zwaluwe, Nederland
of, Korvelplein 2014-09, 5025 JX, Tilburg.

UW BESTELLING

Prijzen:

Per fles  //  € 6,- euro *
Per doos van 6 flessen van 75 cc  //  € 25,- euro *
Per 4 dozen van 6 flessen van 75 cc //  € 100,- euro *

1. Prijs exclusief verzendkosten.
2. Het bier kan tevens afgehaald worden op de volgende locaties:
Thijssenweg 20, 4927 PC Hooge Zwaluwe, Nederland
of, Korvelplein 2014-09, 5025 JX, Tilburg.Per doos met 6 flessen van 75 cc

Naam *
Naam
Adres *
Adres
1 fles Chaigerbier van 75 cc // 6,- Euro
Een doos Chaigerbier met 6 flessen van 66 cc // 25,- Euro
5 dozen met 6 flessen van 75 cc Chaiger bier // 100,- Euro
Welke hoeveelheid van de flessen van 75 cc?
Bezorgwijze *

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, wordt uw order door ons verwerkt. Let op: uw bevestigings mailtje is géén orderbevestiging. U ontvangt een definitieve orderbevestiging zodra wij uw bestelling van onze voorraad hebben afgeboekt en klaar gezet. Proost!

Over ramsesbier

Ramses Bier heeft een missie: het voor publiek beschikbaar maken van frisse, verrassende bieren. De verrassing komt tot stand door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige, zoveel mogelijk biologische ingrediënten. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing of kersen en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. De beste bieren worden gemaakt met lef. Smaken verschillen gelukkig. Zo hebben alle Ramses Bieren een ander accent en kan iedereen genieten van de vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.
Single hop: Ramses Bier gebruikt één hopsoort in een brouwsel in tegenstelling tot het meer gangbare mengen van meerdere hopsoorten. Alle bieren zijn single hop. Hierdoor krijgen de bieren ieder een eigen, unieke, uitgesproken smaak.

Duurzame brouwerij
Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouw capaciteit van 15 HL. In Wagenberg / Hooge Zwaluwe is een fantastische locatie. Er zijn tot nu toe 20 verschillende bieren geproduceerd. De brouwerij is ingericht met behulp van Crowdfunding. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden. De bieren worden gemaakt met lef. Alle Ramses Bieren zijn single hop, de mout is Biologisch, de hop nog niet. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie en het toevoegen van streekproducten zoals spelt uit Made, Springbalsemien honing uit de Biesbosch of kersen uit Raamsdonk. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Proost!

Biologische grondstoffen
Ramses bier gebruikt zo veel mogelijk biologische grondstoffen en ingrediënten. Alle pilsmout is biologisch. Zodra er in Wagenberg gebrouwen wordt, is alle mout gifvrij en omgevingsvriendelijk. Zo veel mogelijk grondstoffen komen uit de nabije omgeving.
Afval wordt voedsel de bostel gaat naar een lokale biologische veehouder en vindt zijn weg gedeeltelijk weer terug als Wagenbergse of Drimmelse droge bierworst. Het zou mooi zijn als er ook een significante lokale hopteelt start. Er zijn contacten met serieuze organisaties die dit kunnen helpen faciliteren. We zoeken ondernemende akkerbouwers en de eerste contacten zijn reeds gelegd.

investeren in Ramsesbier
U kunt nog steeds investeren in de brouwerij. Ramses Bier geeft obligaties uit ter waarde van €1000,- met een aflossingstermijn naar keuze van 3, 4 of 5 jaar. De rente bedraagt 12% per jaar. Investeerders kunnen ieder jaar voor 120 euro bier ophalen.  Zie vrienden van Ramses Bier op de website.

Voor meer informatie neemt u contact op met Ramses Snoeij, 06 29 517085, info@ramsesbier.nl  

/* FACEBOOK */