Wist jij dat meer dan 50% van alle meisjes en vrouwen in Nepal analfabeet is?
— Oprichter: Pim Horvers

Onderwijs

Alle kinderen verdienen onderwijs! Dat zijn we vast met elkaar eens. In Nepal is onderwijs gelukkig gratis, dus de eerste horde om een kind naar school te helpen hoeven we niet meer te nemen. De overheid deelt ook basis onderwijspakketten uit op scholen. Wel gaat het dan om een simpel en behoorlijk ouderwets pakket. Met name op het gebied van sport en spel, hygiene, natuur en milieu en voeding. 

Doneren van schoolmateriaal

Wat doen wij?
Vooral in afgelegen bergdorpen is de kwaliteit van het onderwijs minimaal en bestaat voornamelijk uit het nazeggen van de docent. We vroegen ons af hoe we hier op een toegankelijke manier het onderwijs kunnen verbeteren. We geloven dat kinderen spelenderwijs de meeste kennis en ervaring opdoen. We doneren daarom regelmatig puzzels, boeken, spelletjes en tekenmateriaal om het onderwijs uit te breiden en vooral praktischer te maken. Door te praten met lokale docenten, ontdekten we ook dat er vraag is naar posters met een simpele uitleg over over beweging, voeding, hygiene, een gezond milieu en EHBO.

Hoe kan jij helpen?
Geen zorgen je hoeft niet zelf aan de slag met pen en papier. Dat doen wij voor je! Wel vinden we het fantastisch als je ons helpt met een financiële bijdrage. Om onderwijsmateriaal te kopen en posters te ontwerpen en printen op een duidelijk formaat en vervolgens af te leveren op verschillende scholen, hebben we geld nodig. 

Hoe veel? Stel jij doneert 100,- euro, dan leveren wij op zestien verschillende scholen zes verschillende educatieve posters af. Ieder bedrag dat je kunt missen is natuurlijk mooi meegenomen. Onze onderwijsmaterialen zijn niet alleen helder en gemakkelijk in gebruik, het gaat ook jaren mee. Zo help jij al met één donatie mee aan een betere toekomst voor duizenden kinderen in Nepal! Doneer nu en laat ons bij je donatie weten dat je met jouw geld de onderwijsprojecten steunt. Dan doen wij de rest.

 
/* FACEBOOK */