Nepalese Kookworkshop

Aanvang: 12:00 uur

Ook dit jaar is er voorafgaand aan het diner weer een Nepalese kook workshop, gegeven door Samjhana.
Vorig jaar maakten we de snacks momo, samosa en pakoda.

Dit keer gaan we voor een traditionele groentesoep waarin gedroogde spinazie de smaakmaker is. In het Nepalees wordt deze soep Gundruk ko Jhol genoemd. Verder leer je de traditionele Chapathi, ook wel rotibrood genoemd, te maken en ook het traditionele krokante bijgerecht de Papad (Papadum) mag dan natuurlijk niet ontbreken. Papadum wordt gemaakt van bloem van rijst- en kikkererwtenmeel. Een Nepalese maaltijd is niet compleet zonder Atjar, een pickle die zuur of pittig is en zowel vers gemaakt kan worden of uit gedroogde ingrediënten bestaat. Meedoen aan de kookworkshop?

Flavours_of_Nepal_2017_-_20x25_PROOFING_45.jpg

Gundruk soep

Gundruk is het Nepalese woord voor spinazie en niet weg te denken uit de Nepalese keuken. Er zijn tientallen soorten spinazie in Nepal. Deze gezonde donkere bladgroente staat dan ook vrijwel dagelijks op het menu in ieder Nepalees huishouden. Spinazie is een belangrijke bron van vitamines en mineralen zoals magnesium en ijzer. Gundruk soep wordt gemaakt van ei en gedroogde spinazie met een wat zurige smaak die extra naar voren komt tijdens het koken. Gundruk soep heeft een rijke, zurige en licht pittige smaak.

 

Flavours_of_Nepal_2017_-_20x25_PROOFING_23.jpg

Chapathi (roti)

Chapathi, een soort hartige pannenkoek, wordt van oorsprong gegeten in de zuidelijke regionen van Nepal, de Terai. Chapati is geschikt als ontbijt, lunch en avondeten, maar kan ook prima al snack gegeten worden. Chapati heeft een neutrale broodsmaak en combineert daardoor makkelijk met verschillende (vegetarische) curry's en chutney's. Tegenwoordig is Chapati een geliefde toevoeging aan gerechten in alle delen van Nepal.

Papad Bread

Papad, in het Nederlands papadum, doet nog het meeste denken aan een groot, knapperig chipje. Papad is van origine een Indiaas gerecht gemaakt van rijst- en kikkererwtenmeel.

Flavours_of_Nepal_2017_-_20x25_PROOFING_41.jpg

Verse en gefermenteerde atjar

Atjar is een pittige smaakmaker en wordt zowel vers als gefermenteerd gegeten. Verse atjar bestaat meestal uit radijsjes en komkommer. Gefermenteerde atjar wordt gemaakt van allerlei soorten rauwkost met kruiden. Nepalezen maken slim gebruik van de zon voor het fermentatieproces.

/* FACEBOOK */