HIGHLIGHTS VAN DEZE REIS

 
  • Meditatie en yoga bij het Boeddhistische Kapan Monestry.
  • Beleef de geuren en geloofsrituelen in de Hindoe tempel Pashupatinath tijdens de verlichte avondceremonie.
  • Breng een bezoek aan de traditionele oude stad Bhaktapur.
  • Bekijk de vele tempels in Durbar Square, het oudste plein van Kathmandu met het Royal palace.
  • Beklim samen met de apen de Monkey Tempel, Swayambhunath. Zie Hindoeïsme en Boeddhisme samenvloeien.
  • Reis naar de epicentra van de aardbevingen van april 2015 en bekijk hier het leven. (zie 3 weken reisprogramma).
  • Ga ver van de toeristische oorden, bezoek het traditionele dorp Necha waar biologische voeding nog heel gewoon is. 
 
“ONTHAAST IN DE NATUUR EN WORD VOOR ENKELE DAGEN ONDERDEEL VAN HET LEVEN IN DIT AFGELEGEN BERGDORP.”
— Marjolijn Jansen, 2015
Zonsopkomst met het uitzicht op het Himalaya gebergte van het Mount Everest gebied.

Zonsopkomst met het uitzicht op het Himalaya gebergte van het Mount Everest gebied.

We ontmoeten de gastvrije lokale bevolking en leren over hun cultuur en kookkunsten. 

We ontmoeten de gastvrije lokale bevolking en leren over hun cultuur en kookkunsten. 

Leer Nepal kennen door werkelijk te participeren in het dagelijks leven. Laat je inspireren door de aloude kookkunsten, overnacht bij de locale bevolking en wees niet verbaasd als je gegrepen wordt door de adembenemende en ongerepte natuur en de eeuwenoude tradities.

Wat is er mooier dan een land leren kennen onder begeleiding van een ervaren lokale gids, die je meeneemt in zijn wereld om daarmee zijn gemeenschap te steunen en een toekomst te bieden. De opbrengsten van deze reis komen volledig ten goede aan de leefomstandigheden van deze mensen. Tijdens de reis zal je als groep de verschillende projecten bezoeken en donaties overhandigen die betaald worden uit de opbrengsten van deze reis. Je hebt dus de gelegenheid je eigen fysieke bijdrage te leveren. 
Dit ver van de bewoonde wereld gesitueerde bergdorp is geadopteerd door stichting Micro Care Nepal. Het contact met dit dorp en met onze betrouwbare gids Rohit is ontstaan vanuit een eerdere samenwerking waarbij de kundigheid van Rohit voor ons de doorslag gaf om met hem samen te werken. Wij nemen je mee op avontuur en laten je tijdens onze twee- of drieweekse reis kennismaken met zijn cultuur. De gastvrouwen op onze verblijfplaatsen laten je kennismaken met de traditionele gerechten en pure smaken van de biologische ingrediënten. Tevens zal gedurende de gehele reis Nederlandstalige reisleiding aanwezig zijn

“AVONTUUR EN GASTVRIJHEID GAAN IN NEPAL HAND IN HAND.”
— Pim Horvers, 2014

De vriendelijke en gastvrije bevolking biedt reizigers een warm welkom. Het grandioze berglandschap biedt ambitieuze reizigers oneindige mogelijkheden, maar Nepal biedt voor elke reiziger wat wils met z’n vele bezienswaardigheden en festivals. Nepal is een land waar je niet uitgekeken raakt, een land vol tradities en authenticiteit waar avontuur op je wacht.

Aankomst in het plaatsje Deorali.

Aankomst in het plaatsje Deorali.

Er is geen betere manier om een land te leren kennen dan door in contact te komen met de lokale bevolking. Laat je bedwelmen door de rituelen, ga mee naar de markt en proef de authentieke Nepalese keuken. Loop mee in het dagelijks leven in een bergdorp, leer de eeuwenoude familierecepten kennen, bouw samen met de bevolking aan hun toekomst en maak een verschil in het leven van deze mensen door ze met deze reis te steunen.

De levensstandaard in Nepal is anders dan wij gewend zijn in Nederland. Je zult rekening moeten houden met primitievere omstandigheden dan je thuis hebt. Wij bieden je tijdens deze reis mogelijkheden om je met warm water te wassen en waar mogelijk ook gelegenheid om te douchen. Tevens zorgen we altijd voor gekookt drinkwater en overheerlijke gezonde maaltijden.

 

“DEZE REIS ZAL JE LEVEN VERANDEREN.”
— Marjolijn Jansen, 2015

Tijdens deze reis bieden we je persoonlijke begeleiding met een breed scala aan activiteiten. Je kunt deelnemen aan yogasessies en genieten van een ontspannende massage, er is aandacht voor fotografie, er zijn activiteiten met de lokale bevolking, kookworkshops, sportieve en culturele evenementen. Tevens staan er wandeltochten door het middengebergte van de Himalaya in de gebieden Gorkha en SoluKhumbu op het programma.

Deze twee- of drieweekse reis door Nepal biedt jou een unieke combinatie tussen avontuur, gastronomie, ontspanning en inspiratie om je eigen passie te vinden. Deze reis zal je eigen leven in een ander perspectief plaatsen en het allermooiste is natuurlijk dat de opbrengst van deze reis direct ten goede komt aan kleinschalige en opbouwende projecten om ontwikkeling en levensstandaard van de Nepalese bevolking te ondersteunen. Zo zullen ook de maaltijden bereid worden uit lokale biologische ingrediënten, zoals pompoen, rijst, komkommer, radijs, , bananen, papaja’s en mandarijnen, om de lokale boeren te ondersteunen. 

“OPEN JE HART VOOR DIT LAND EN WIJ ZORGEN VOOR DE REST.”
— Marjolijn Jansen, 2015
Een blik op het dorp Necha waar we tijdens de reis een aantal dagen opgaan in het lokale leven.

Een blik op het dorp Necha waar we tijdens de reis een aantal dagen opgaan in het lokale leven.

/* FACEBOOK */