20171013-KX0A0593.jpg

Waarom I.T?

Er is in de Nepalese buitengebieden nog maar weinig bekend over IT en de mogelijkheden hiervan. Door de slechte bereikbaarheid zowel qua fysieke infrastructuur, elektriciteit alsook in de ontvangst van telefoon en mobiel internet, zijn de ontwikkelingen op het gebied van IT en internet hier enorm achtergebleven. Wellicht om deze reden dat er een grote interesse en nieuwsgierigheid is naar alles wat met IT en technologie te maken heeft.

I.T. voor de toekomst

Ons doel was een IT lespakket samen te stellen waarmee zowel IT een praktische vorm kan krijgen alsook nieuw lesmateriaal voor verschillende vakken gepresenteerd kan worden. Gezien het gebrek aan volstroom hebben we na onderzoek besloten dat alle materialen met USB opgeladen dienen te kunnen worden. Het project heeft een duurzaam karakter aangezien dit project het onderwijs op de lange termijn kan blijven voeden. 


20171012-KX0A0464.jpg
20171013-KX0A0581.jpg

Het I.T. Pakket voor scholen

Ons IT onderwijspakket bestaat uit een grote poster waarop aan het onderwerp IT beeldend uitleg wordt gegeven. Deze poster wordt gebruikt als lesmateriaal alvorens met de praktische materialen aan de slag te gaan. Deze set bestaat uit: een tablet, een mini DLP projector, een draagbare speaker, een powerbank, de nodige bekabeling en een opberg tas voor de gehele set. Tot slot krijgt iedere school een uitgebreide reader waarin de IT onderwerpen en het gebruik van de materialen volledig wordt uitgelegd.

Onze sponsoren voor de pilot

Met de hulp van vele donateurs hebben we geld ingezameld om de IT pakketten aan te schaffen en bij de scholen te implementeren.

Voor de totstandkoming van de test pilot willen we  in het het bijzonder onze dank uitbrengen aan: DPA, Sigmax en Talentor, welke onze hoofdsponsoren waren. De kleinere sponsoren en donateurs zijn wij natuurlijk net zo dankbaar!


Bekijk de Pilot video's


Op zoek naar sponsoren

Naar aanleiding van onze ervaringen tijdens deze pilot hebben we verbeteringen in het IT pakket aangebracht. We hopen dit pakket opnieuw te kunnen implementeren op scholen in Nepal. Maar hiervoor is voldoende budget nodig.

Om dit project een verdere toekomst te kunnen bieden zoeken wij opnieuw sponsoren.
Kun jij ons helpen de kinderen in Nepal een toekomst met IT te bieden?

logo-sigmax.png
DPA-Professionals_RGB_Transp.png
talentor_logo22.jpg
 
 
/* FACEBOOK */