Beste vrienden, 

Iedereen die Nepal bezoekt wordt bekoord door de spectaculaire hoge toppen van de Himalaya. Hij wordt er verwelkomt door de vriendelijke, gastvrije en ongelooflijk veerkrachtige mensen van dit prachtige land met zijn bergen die tot in de hemel lijken te reiken.

Helaas werd Nepal op 25 April 2015 getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.6 op de schaal van Richter. Het aantal doden van deze aardbeving en de meer dan 300 naschokken was hoog: 8790 mensen verloren hun leven en 22300 mensen raakten gewond.

Het is voor ons moeilijk te begrijpen wat de blootstelling aan de gevolgen van de aardbeving voor de overlevenden inhoudt:

  • Men heeft berekend dat 8 miljoen mensen (dat is 1/3 van de totale bevolking) in meer of mindere mate geraakt wordt door de gevolgen van de aardbeving.
  • Van de 75 provincies in Nepal zijn er 31 getroffen door de aardbeving.
  • 7000 Scholen zijn geheel of gedeeltelijk ingestort.
  • Het effect van de aardbeving op de huisvesting van de burgers is het meest ingrijpend geweest. Tienduizenden leven nog steeds in tijdelijke onderkomens. Op zijn best bewoont men een tent verstrekt door hulporganisaties maar vaak zijn het provisorische onderkomens van  bijeengeraapte stukken plastic, bamboe, golfplaat en karton.
6O8A2118-2.jpg

De grootte van deze ramp in Nepal heeft de wereld wakker geschud. Een van de mensen die hulp wilde bieden was fotograaf Pim Horvers. Pim heeft voor de aardbeving Nepal een aantal malen bezocht om rond te trekken en zijn overweldigende landschappen en prachtige mensen te fotograferen. Inmiddels telt Pim een groot aantal Nepalezen onder zijn vrienden.

Nu, na de aardbeving was het tijd voor Pim om het land en zijn vriendelijke mensen iets terug te geven voor het warme welkom dat ze hem gaven tijdens zijn reizen. De oprichting van de stichting Micro-Care Nepal is de vorm om dit initiatief een werkbare basis te geven.

De stichting beoogd hulp te bieden aan kleine, overzichtelijke projecten op allerlei gebied. Alle projecten worden zorgvuldig geselecteerd, transparant begeleid en met minimale kosten voor de overhead gerealiseerd.

Micro-Care Nepal biedt onder andere zorgpakketten aan de overlevenden van de aardbeving op het gebied van primaire behoeften. Dit kan in de vorm zijn van kleding en schoeisel, onderwijs, hulp bij het doelmatig produceren van voedselgewassen  en eerste hulp educatie gericht op het voorkomen en helpen na ongevallen en rampen zoals deze aardbeving.

Als donateur kun je een keuze maken uit een van de aan te bieden pakketten en met Micro-Care Nepal zal je donatie rechtstreeks zijn weg vinden naar de hulp aan de mensen van Nepal.

“In januari 2015 bezocht ik de lagere school in Necha in de provincie Solu-Khumbu in het oosten van Nepal. Het was geweldig hoe ik er door de kinderen ontvangen werd. De kinderen waren trots op het feit dat ze naar school konden gaan. In de school gebruikten ze basis lesmaterialen, goedkope potloden en schriften en weinig anders om hun kennis te vergaren. Bij vertrek doneerde ik een bedrag aan de school zodat er betere lesmaterialen aangeschaft konden worden……Toen ik na de aardbeving zag dat de school gedeeltelijk ingestort was en niet langer geschikt om les in te geven was ik diep geschokt. De kinderen die mij zo’n warm welkom gegeven hadden waren niet langer in staat om lessen te volgen en hun toekomst een beetje makkelijker te maken door de kennis die ze konden vergaren.”

In juli beginnen we in Nepal met de werkzaamheden voor de stichting.

We zouden het op prijs stellen wanneer je deze brief aan zo veel mogelijk door zou willen sturen. 

Hartelijk dank namens het bestuur:

Wilfried van den Boorn, Voorzitter
Jan Hertogh, Penningmeester
Pim Horvers, Secretary

Micro-Care Nepal
info@microcarenepal.org
www.microcarenepal.org
Volg ons op > Facebook

Kvk nummer: 55839940
Bank: NL20 INGB 0006 9530 08
T.n.v. Stichting Micro-Care Nepal

/* FACEBOOK */