Roeien voor Nepal

De Ringvaart Roeimarathon voor het goede doel in Nepal

In juli 2018 besloten Maarten en Hidde mee te doen aan een helse roeimarathon van wel 100 kilometer. Bij deze sportieve uitdaging vergaten zij het kiezen van een goed doel niet. We waren blij te horen dat zij graag onze projecten in Nepal wilde ondersteunen met uiteindelijk een geweldig bedrag van € 727,07.

We willen Hidde en Maarten via deze weg nogmaals ontzettend bedanken en hopen dat dit initiatief anderen ook weer motiveert om een sportief evenement op te dragen aan een goed doel.

Lees onderstaand Maarten en Hidde hun verslag:

Ietwat halsoverkop besloten Hidde en ik ons in december 2017 in te schrijven voor de ringvaart. Een roeimarathon van 100km vanaf Leiderdorp, om Schiphol heen, terug naar Delft. Wij hadden het jaar ervoor al met elkaar geroeid dus wij wilden graag een nummer met wat extra uitdaging, de twee-zonder staat dan al gauw bovenaan het lijstje. Wij wilden echter naast onszelf ook iets voor een bewijzen, dus begon de zoektocht naar een goed doel. Het liefst wilden wij ons inzetten voor een kleine organisatie en toen ik hier met mijn oom Gert over sprak stelde hij voor dat we contact op zouden nemen met Micro-Care Nepal.

Na Pim in te lichten over onze campagne zijn wij begonnen met geld inzamelen. Bijna al onze studentenvrienden, die toch wat krap bij kas zitten, hebben we zover gekregen om een bijdrage te leveren. Uiteindelijk bedraagt de eindstand €727,07! Dit hadden we zelf nooit voor mogelijk gehouden, maar onwijs gaaf dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de projecten in Nepal.

Wij hopen dat we met onze actie andere studenten kunnen inspireren om ook in actie te komen voor goede doelen! Het is allereerst een enorme overwinning voor jezelf, maar door het steunen van een goed doel trap je toch even net dat ene beetje harder.

Maarten

---

De ringvaart, wat een tocht!

Opgewekt stonden we 6 juni 2018 in alle vroegte op, de laatste bak koffie werd onderweg naar Leiderdorp opgedronken en keurig op tijd stonden we aan de start. Vol goed vertrouwen begonnen we aan de duizelingwekkende route.

Om iets over zeven roeien we onder de eerste brug door en daar begon de warming-up. Althans dat zeiden we tegen elkaar: de eerste 50 kilometers zijn gratis en moeten zonder problemen verlopen, daarna begint het pas. Ondanks een nat pak door een inschattingsfout bij een iets te smal brug gat op 40 kilometer, bleek die tactiek te werken. We haalden zonder veel moeite de 50 kilometer, helaas bleken de volgende 50 echt tegen te vallen. Rond het 60 kilometer punt vond ik het zelf mentaal het zwaarste, vermoeidheid begon een grote rol te spelen en metaal was het lastig door de zware 40 kilometer die nog zouden moeten volgen.

De boot waarin wij roeide, 2 persoons met ieder 1 riem(zogenaamd 2 zonder), begon zich te bewijzen als het zwaarste nummer, iedereen haalde ons in en er verstreken jaren aan tijd zo leek het. Om voor 12 uur s avonds in Delft aan te komen worden allen boten die na half 7 nog niet het 73 kilometer punt gepasseerd zijn gediskwalificeerd. Door ons matige tempo betekende dit dat we ontzettend moesten haasten voor dit checkpoint, gelukkig met succes. Deze krachtsinspanning had echter het beste van ons beide geëist en zorgde ervoor dat het stuk erna tussen 73 en 88 kilometer ons absolute dieptepunt werd. Met moeizame halen en aan het einde van ons latijn kwamen we aan in Leidschendam, na de massage tafels en rustpauze vertrokken we als allerlaatste deelnemer richting Delft. Eenmaal op het water konden we de finish ruiken en met een Red Bull op en een Snicker in de zak knalde we de laatste 12 kilometer er in hoog tempo uit. De kilometers in het stikdonker door Delft vlak voor de finish ga ik nooit meer vergeten, het bewijst dat je altijd meer kunt doen dan je zelf voor mogelijk houdt!

Ik kan het iedereen aanraden om een uitdaging als de onze aan te gaan. Om jezelf te leren kennen en zeker ook om een goed doel als Micro-Care Nepal mee te ondersteunen. We hebben een ongelofelijk avontuur beleefd en ik ben erg trots op Maarten dat we samen deze prestatie hebben neergezet.

Hidde

/* FACEBOOK */