VRIJWILLIGER : HARPER TROMP

Distributing Education material and clothing in the Upper-Arun Valley

“VRIJWILLIGER HARPER OVER ZIJN VRIJWILLIGERSWERK BIJ MICRO-CARE NEPAL

Eén van mijn passies is reizen naar andere landen en het ontdekken van andere culturen. In 2012 maakte ik mijn eerste reis naar Nepal en hoewel ik op veel mooie plekken geweest ben is mijn aandacht daar blijven hangen! Mijn kennismaking met dit bijzondere land was tweeledig, ik vond het prachtige maar ook een erg arme land. Bij terugkomst ervoer ik daardoor sterk het contrast met het hectische, snelle en rijke leven hier in Nederland en vrijwel meteen wenste ik mij al terug in Nepal.

“NEPAL IS MEER DAN EEN VAKANTIELAND”

Ik realiseerde me al heel snel dat Nepal voor mij veel meer is dan alleen een mooi vakantieland. Daarom wilde ik ook mijn verantwoordelijkheid nemen door iets terug te doen en ook een klein beetje bij te dragen aan het welzijn van de mensen in Nepal. Om te helpen waar het echt nodig is besloot ik de handen ineen te slaan met Stichting Micro-Care Nepal. Samen met Micro-care Nepal en gesteund door en met vrienden trok ik enkele jaren na die bijzondere eerste ontmoeting met Nepal de Arun vallei in, in het Noord-Oosten van Nepal.

LANGDURIGE, DUURZAME HULPVERLENING

Met tientallen kilos kleding en diverse schoolmaterialen bezochten we de meest afgelegen dorpjes. Het was heel duidelijk te merken dat hier in geen jaren een vrijwilligersorganisatie geweest was. De omstandigheden waren soms schrijnend en hoewel we veel mensen konden helpen, liep ik vaak de volgende dag weer verder met verdriet en schuldgevoel dat we niet meer voor hen konden doen. Gelukkig weet ik dat Micro-Care Nepal langdurig hulpverleent in deze gebieden en dus ook nog lang na mijn trip actief is in deze gebieden om de mensen zo veel mogelijk te helpen.

RIJKE ERVARING!

Dankzij de mooie tochten en vele bijzondere ontmoetingen tijdens deze trip hield ik toch een heel positief gevoel over aan mijn reis. Terugkijkend is het daarom vooral een hele rijke ervaring geweest en ik prijs mij enorm gelukkig dat ik dit mocht meemaken. Terug in Nederland probeer ik dat natuurlijk uit te dragen.

OOK EEN BIJDRAGE LEVEREN?

Mocht je ook overwegen om naar een ver land te reizen, dan kan ik je Nepal echt aanraden. Je zult zien dat ook jij na een bezoek aan dit magische land waarschijnlijk niets anders kunt en wil dan iets teruggeven voor alle rijkdom die je daar hebt opgedaan. Wil je graag vrijwilligerswerk doen in een land dat het echt heel goed kan gebruiken? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Micro-Care Nepal. Dan garandeer ik je echt een unieke reis en ervaar je het land bijna als een local. Dat is zo bijzonder, daar kan echt helemaal niets tegenop!

“MELD JE AAN ALS VRIJWILLIGER!”

20121113-IMG_1321.jpg

Harper (in the red jacket) and a group of young students with in the backside the little and very primitive school.

Harper posing with a group of students that also recieved our gifts to their school with great pleasure.

/* FACEBOOK */