Praktische informatie

Vertrekdatum:
OKTOBER 2016  (specifieke data volgen)

Reisduur:
Zie programma.

Groepsgrootte:
Min. 6 en max. 16 deelnemers

Klik op de kaart om te vergroten.

Reisdocumenten
Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Nepal. Het visum kun je gewoon bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu kopen. Hiervoor is het van belang contant geld mee te nemen. Let op dat je paspoort tenminste nog ten minste 6 maanden geldig is na de dag van de terugreis. Andere nationaliteiten dienen contact op te nemen met het Nepalese consulaat in Amsterdam over visumvoorwaarden.

Pasfoto's
Je dient minimaal 6 pasfoto's mee te nemen voor zowel je reisdocumenten als ook vergunningen voor de trekking. 

Vluchtinformatie
Het definitieve vluchtschema en je e-ticket ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek. Tijdens de internationale vlucht met Qatar airways kun je ontspannen genieten van het uitgebreide zelf te bedienen entertainment systeem, aangename stoelen en een keuze aan verse maaltijden. Qatar Airways biedt een grote selectie aan dieetmogelijkheden indien gewenst.

Accommodaties en overnachtingen
Tijdens deze reis verblijven we bij mensen thuis en overnachten we in tenten. Eén nacht brengen we door in een guesthouse.

Reisleiding
De reisleiding bestaat uit zowel Nederlandse als Nepalese begeleiding. 
Het team bestaat uit:

Marjolijn Jansen:
Tijdens deze reis onze reisbegeleidster, yogadocent en coördinator over onze voeding.
Marjolijn is orthomoleculair therapeute, Health & Food blogger en oprichtster van www.oerspronkelijk.nl. Met een brede kennis van voeding, gezondheid en het vinden van balans in onze dagelijks veel te drukke agenda's ondersteunt ze vol passie haar cliënten op weg naar een betere gezondheid. Ze verzorgt regelmatig workshops en lezing en zij is tevens yogadocente, waar we natuurlijk tijdens de reis gebruik van zullen maken. 

Pim Horvers: 
Reisbegeleider, zelfstandig sportinstructeur, personeelsadviseur en fotograaf (www.pimhorversphotography.com). Hij was vijf keer eerder voor een aantal maanden in Nepal en heeft ontdekt dat er daar nog veel meer is dan alleen de toeristische attracties en gebieden. Pim is oprichter van de Stichting Micro-Care Nepal.

Rohit Phuyal: 
Onze lokale gids en dus afkomstig uit Nepal. Zijn beroep is al meer dan vijftien jaar het gidsen van mensen in alle uithoeken van zijn prachtige land. Hij heeft een brede ervaring opgedaan door het werken voor verschillende organisaties die trektochten organiseren. Hij heeft al menig leven in positieve zin weten veranderen door zijn werkzaamheden voor onder andere Stichting Micro-Care Nepal en weet waar de hulp het meeste nodig is. We bezoeken zijn geboortestreek en -dorp genaamd Necha, dat gelegen is in SoluKhumbu. In dit over de berg uitgestrekte dorp kent hij alle bewoners en uithoeken.

Reis-/annuleringsverzekering
Deelnemers zijn verplicht een passende reis-/annuleringsverzekering af te sluiten met werelddekking.

Klimaat
In januari en februari liggen de temperaturen in het gebied dat we gaan bezoeken overdag tussen de 20 en 25 °C. ’s Nachts koelt het af tot ca. 5 à 10 °C. Dit is een van de beste periodes om Nepal te bezoeken vanwege de heldere blauwe lucht door de lage luchtvochtigheid in die tijd van het jaar. Hierdoor krijg je de mogelijkheid optimaal te genieten van de prachtige vergezichten en zonsondergangen.

Maaltijden
Dagelijks staan er smakelijke, verantwoorde en voedzame maaltijden op het programma. De gerechten worden bereid in samenwerking met lokale gastvrouwen en bestaan uit grotendeels uit biologische en regionale ingrediënten. Tijdens deze reis besteden we veel aandacht aan culinaire activiteiten, je smaakpapillen zullen niks tekort komen. Ook de vegetarische reiziger zal zich in Nepal helemaal op z’n gemak voelen.

Gezondheid
Adviezen omtrent vaccinaties en preventie worden regelmatig herzien. Om die reden raden we je aan om contact op te nemen met de lokale GGD of huisarts voor de meeste actuele adviezen. Let op dat sommige vaccinaties ruim voor vertrek moeten plaatsvinden, maak daarom tijdig een afspraak. 

Elektriciteit en opladen apparatuur tijdens de reis
De stekkers die in Nepal gebruikt kunnen worden zijn: Type C en D. Buiten Kathmandu is er sporadisch mogelijkheid om apparatuur op te laden. In sommige gevallen kan bij nood een telefoon opgeladen worden maar dit zal dan gedaan moeten worden met een klein zonnepaneel van de lokale bevolking. Breng dus voldoende accu’s mee voor je camera en een powerbank voor het opladen van je telefoon. Electrische tandenborstels zijn mogelijk, wellicht beter op batterijen of gewoon met de hand.

Telefoonnetwerk ontvangst
Op de meeste plaatsen is er telefoonnetwerk maar in de hoger gelegen plaatsen zal dit niet altijd het geval zijn.

Tijdverschil
In Nepal is het 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland.

 /* FACEBOOK */