Publication in Magazine 'Hoogtelijn' from the Dutch Mountaineering Association (NKBV)

Click on image to see larger.

If you want to read it please click here and go to page 48 till 52.

Publication with credits to Micro-Care Nepal in the Magazine 'Hoogtelijn' from the Dutch Mountaineering Association (NKBV). About initiatives for support in Nepal. 

My initial writing for the publication was to my opinion more interesting:
In Kathmandu, the UNESCO World Heritage site of 'Durbar Square' in the centre of the city. The work has started to clean up the chaotic mess that the earthquakes left. As shown in the image, Nepal isn't ready for the real rebuilding.

Durbar Square, Kathmandu, Nepal after the earthquake. 

Durbar Square, Kathmandu, Nepal after the earthquake. 

Everywhere in and around the city are many tent camps sheltering people who lost their homes or are too afraid of new earthquakes. Remember that there are still strong aftershocks every week. Luckily there is enough water and food now. 

People in shelter camps at   Tara Goan Park,   Kathmandu  . 

People in shelter camps at Tara Goan Park, Kathmandu

Blocked door in Durbar Square, Kathmandu. 

Blocked door in Durbar Square, Kathmandu. 

This photo shows the enormous damage. The two workers underneath the half collapsed building don't know where to start cleaning up this mess. Most have collapsed but some parts of these beautiful and traditional buildings are still there. They are trying to stabilize the ruins while waiting until the end of the heavy rain season. The heavy rain and weekly aftershocks of 4 and above create a big risk that parts still standing will collapse. 

People in shelter camps at Tara Goan Park, Kathmandu. 

People in shelter camps at Tara Goan Park, Kathmandu. 

Restoration on walls. 

Restoration on walls. 

In some places of the city walls are being rebuilt and if possible parts are being repaired. At the ticket counter of the popular tourist area 'Durbar Square' where it's usually crowded with tourists now you can hardly find any visitors. Stones that are collected from the ruins are piled up to be reused later in the rebuilding. Wooden parts with engravings have to be recovered and will be used piece by piece for the restorations. The actual rebuilding will take years....

Demolishing concrete floors by hand that had collapsed during the earthquakes.

Demolishing concrete floors by hand that had collapsed during the earthquakes.

 

Special thanks go out to Peter Daalder from the NKBV for creating awareness of the problems and the support that is still needed in Nepal.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nederlandse vertaling:

Publicatie met vermelding naar Micro-Care Nepal in het blad 'Hoogtelijn' van de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV). Over hulp initiatieven in Nepal.

Dank aan Peter Daalder van de NKBV voor de goede initiatieven voor hulp aan Nepal!

De inzending voor de publicatie was naar mijn mening een interessante aanvulling op de plaatsing:

"In Kathmandu het culturele UNESCO Wereld erfgoed Durbar Square in het centrum van de stad, wordt inmiddels gewerkt aan het opruimen van de chaos. Helaas in Nepal nog niet klaar voor daadwerkelijke wederopbouw. Overal in de stad zijn nog tentenkampen te vinden waar mensen die hun huis verloren zijn, hun huis op instorten staat of simpelweg uit angst voor nieuwe aardbevingen niet terug durven naar hun huizen. Water en voeding is er gelukkig voldoende in de stad. 

Bijgevoegde foto laten zien dat de schade groot is en specifiek laat de foto waar de twee werkers onderaan een half ingestort gebouw naar mijn mening goed zien dat men soms niet weet waar te beginnen. Delen van deze prachtige bouwwerken zijn ingestort en andere delen staan nog overeind. Door middel van het stutten van de gebouwen wordt het grootste deel van de herstelwerkzaamheden uitgesteld tot na het regenseizoen. De grote hoeveelheden regen in samenspel met de wekelijkse naschokken van 4 op de schaal van richter en hoger zorgen voor een groot gevaar dat veel gebouwen nog verder instorten. 
Op sommige plaatsen in de stad worden muren opnieuw opgebouwd en worden voegen hersteld. 
Aan de ticket counter bij het normaal zo toeristische Durbar Square is het nu maar zelden een toerist te zien. Stenen welke verzameld zijn uit de puinhoop liggen opgestapeld klaar om later opnieuw gebruikt ta gaan worden. De nog bruikbare delen zullen stuk voor stuk gebruikt worden voor de restauratie. Het herstel zal dus nog jaren gaan duren. "

 

/* FACEBOOK */